@SalisburySam podjąłeś decyzję? Przynajmniej uzyskać szacunkową cenę?
TL;DR - No cóż, nie i nie.
Uczciwe pytanie, odpowiedź: w pewnym sensie. Mam wizytę serwisową pod koniec tego miesiąca w celu corocznej (i koniecznej) wymiany filtra powietrza w kabinie oraz zastosowania biuletynu serwisowego w celu rozwiązania problemu ładowania domowego L2 o mocy 3 kW, w dół z normalnych 6-7 kW w ciągu ostatnich pięciu lat. Niestety, jest to wizyta w centrum serwisowym zamiast wyjazdu mobilnego technika, ale kiedy pójdę 20-go, omówię wymianę osuszacza z kierownikiem serwisu. Moje myślenie w tym momencie, zwłaszcza po trafnych komentarzach
@Rlawson, jest takie, aby to pominąć; mój układ HVAC nadal działa dobrze w moim samochodzie M3LR RWD z 2018 roku. I podzielam opinię
@FRC na temat naprawiania rzeczy, które nie są zepsute.
Ostateczną decyzję podejmę na podstawie tego, co powie kierownik serwisu, proponowanych kosztów, dostępności samochodu zastępczego lub alternatyw i prawdopodobnie przede wszystkim tego, jak jestem traktowany jako klient. Kawa i świeże pączki/ciasta oraz uniżone uwielbienie w dużym stopniu wpłyną na mnie, aby wydać pieniądze. Jest to nowo otwarte centrum serwisowe, więc wszystko jest możliwe. Moja typowa sceptyczność sprawia, że spodziewam się najgorszego, mając nadzieję na miłe zaskoczenie.