Tesla Owners Online Forum banner
181 - 200 of 213 Posts
Ok dla każdego, kto ma Model 3 sprzed lipca 19', który chce Boombox, tak zainstalowałem i aktywowałem swój.

Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia, które możesz spowodować podczas instalacji lub utratę gwarancji. Upewnij się, że Twój samochód jest całkowicie wyłączony przed przystąpieniem do instalacji (przez 12 V i odłączenie wysokiego napięcia)

Jest kilka rzeczy, na które musisz również zwrócić uwagę w swoim samochodzie, takich jak to, czy masz przewody pod deską rozdzielczą do podłączenia i czy Twój samochód ma kratkę głośnika pod prawą przednią częścią dolnej osłony przeciwbryzgowej. Jeśli masz te 2 rzeczy, potrzebujesz technika serwisowego Tesli, aby przełączyć zmianę konfiguracji. Odkryłem, że technik serwisu mobilnego z radością to dla mnie zrobił, na szczęście, jednak Twoje wyniki mogą się różnić.

Części potrzebne do zainstalowania to:

Głośnik ostrzegawczy dla pieszych Tesla: # 1299965-00-A (Zapłaciłem 55,00 $ od Tesli)

Śruby do mocowania głośnika: # 1128091-00-B (x3)

Złącze do głośnika dla pieszych: # PT3703 Pigtail (numer części GM)

Wystarczająco dużo drutu, aby poprowadzić go z panelu RF Kick do przedniego obszaru zderzaka

View attachment 41033
Najpierw musisz znaleźć przewody z MCU, które miały zasilać głośnik i łatwo je zlokalizować pod panelem kopnięcia po stronie pasażera w skręconej parze idącej do złącza wyżej pod deską rozdzielczą

View attachment 41034
jak widać, moja uprząż została zbudowana w lutym 2019 r., co plasuje ją znacznie poniżej granicy dla natywnej instalacji Boombox/głośnika zgodnie z Teslą.

View attachment 41030
Zainstalowałem Taps, aby połączyć potrzebne przewody, możesz użyć dowolnej metody, po prostu upewnij się, że są one od siebie izolowane i nie mogą powodować zwarcia

View attachment 41031
Skręcone szare i białe przewody to przewody dla PWS, moja uprząż miała je aż do złącza, a potem się zatrzymała.

Uwaga: biały przewód jest dodatni, a szary ujemny

View attachment 41032
Czarne złącze, przy którym kończą się przewody.

View attachment 41038 View attachment 41039 View attachment 41037
Po podłączeniu przewodów ostrożnie poprowadziłem je przez gumową przelotkę i do kanału kablowego po stronie pasażera z resztą uprzęży i po prostu podążałem za uprzężą wzdłuż nadwozia i upuściłem ją do miejsca przeznaczenia (głośnik PWS)

View attachment 41036
Po podłączeniu złącza przewód dodatni powinien znajdować się po lewej stronie złącza, z etykietą głośnika skierowaną do góry i patrząc na tył (stronę przewodu) złącza z klipsem skierowanym do góry.

W tym momencie nadal nie będziesz mieć działającego głośnika ani Boombox, ale możesz wykonać miękki restart (przytrzymaj kółka przewijania), a głośnik będzie działał dla dźwięków do przodu i do tyłu po uruchomieniu samochodu (dzięki temu wiesz, że instalacja się powiodła).

Ale samochód powróci do stanu nie działającego po przejściu w głęboki sen. W tym momencie będziesz musiał poprosić technika serwisowego o dokonanie zmiany za Ciebie. Miałem już wizytę w serwisie mobilnym w innych sprawach, więc po prostu zapytałem technika, kiedy przyszedł, czy może to dla mnie włączyć.

Po pokazaniu technikowi serwisowemu (po prostu spojrzał na głośnik, aby sprawdzić, czy jest obecny i podłączony), zmienił moją konfigurację, aby włączyć głośnik.

View attachment 41035

aaaaand....... Działa. Megafon działa również w aplikacji Tesla.

Tylko do wiadomości: początkowo martwiłem się, że powróci po aktualizacji oprogramowania, ale zainstalowałem aktualizację w zeszłym tygodniu i nadal jest aktywowany i działa świetnie.

Niesamowite zdjęcia, ale nie działa........ Wyjaśnię to najlepiej jak potrafię (robię to na telefonie podczas pisania i ponownego czytania instrukcji.....
Najpierw znalazłem 3 różne (białe i szare przewody) razem w tej małej przestrzeni.
Możesz je nawet zobaczyć na zdjęciu, ale......
Znalazłem 2, które masz na zdjęciu (ukryte za całym zestawem przewodów). Podłączone, nic....(
Miałem kupiony głośnik, przewód, który zasugerowałeś.
A jednak nic, żadnego dźwięku, nic po ponownym uruchomieniu, nic dla dźwięku i nic na ekranie, nawet nie pokazującego, że coś tam jest.

Chociaż zły głośnik (dostałem go z Ebay) i zaufaj mi, kiedy mówię, że to nie jest OEM, z daleka....
Więc mając to na uwadze, podłączyłem głośnik samochodowy o tej samej mocy i omach 25 watów 2 omy, nic.
Jakieś pomysły? A może robię coś źle?

model 3 (wersja 6/2019) Wersja oprogramowania 2023.44.30.25 efb6250b0c0d
POMOC

Niesamowite zdjęcia, ale nie działają>
Najpierw znalazłem 3 różne białe i szare przewody razem w tej małej przestrzeni9Można je nawet zobaczyć na zdjęciu, ale...... Znalazłem 2, które pokazałeś (ukryte za całym zestawem przewodów. Podłączyłem je (kupiłem głośnik, przewód,) WSZYSTKO, a jednak nic, żadnego dźwięku, nic po ponownym uruchomieniu, nic na ekranie, co by tam pokazywało.

Mimo że zły głośnik (kupiłem go na ebayu) zaufaj mi, kiedy mówię, że to nie OEM).
Więc podłączyłem głośnik samochodowy o tej samej mocy i omach 25 W 2 omy, nic. jakieś pomysły.

model 3 (6/2019 build) Wersja oprogramowania 2023.44.30.25 efb6250b0c0d

POMOC
Mój w ogóle nie wydawał dźwięku po instalacji. Ale zadziałało po aktualizacji oprogramowania. Jeśli czekasz, aby usłyszeć dźwięk do przodu, nigdy nie zadziała, ponieważ Tesla go usunęła. Tylko dźwięk wsteczny.

Niesamowite zdjęcia, ale nie działa........ Wyjaśnię to najlepiej jak potrafię (Robię to na telefonie podczas pisania i ponownego czytania instrukcji.....
Po pierwsze, znalazłem 3 różne (białe i szare przewody) razem w tej małej przestrzeni.
Można je nawet zobaczyć na zdjęciu, ale......
Znalazłem 2, które pokazałeś (Ukryte za całą wiązką przewodów. Podłączyłem je, nic....(
A jednak nic, żadnego dźwięku, nic po ponownym uruchomieniu, nic dla dźwięku i nic na ekranie, nawet nie pokazującego, że coś tam jest.

Mimo że zły głośnik (kupiłem go na Ebay) I uwierz mi, kiedy mówię, że nie OEM, z daleka....
Więc mając to na uwadze, podłączyłem głośnik samochodowy o tej samej mocy i omach 25W 2ohm, nic.
Czy ktoś ma jakieś pomysły. czy robię coś źle.

model 3 (6/2019 build) Wersja oprogramowania układowego 2023.44.30.25 efb6250b0c0d

POMOC
Cóż, najnowsza aktualizacja właśnie się załadowała
v11.1 ⁦(2024.3.10 9d92fb944d7f)⁩
Zobaczę rano, czy coś działa

Cześć, powiedziałem im, że zainstalowałem głośnik i wiązkę przewodów i muszę zainstalować boombox. Na początku powiedzieli, że się nie da. Więc czekałem dzień i zapytałem ponownie przez aplikację, nie poszedłem do SC i kazali mi czekać około godziny i zrestartować samochód, zrobiłem to i zostało zainstalowane. Nadal nie mam dźwięku, ale myślę, że to połączenie przewodów.
Cześć, czy udało Ci się uruchomić PWS i włączyć dźwięk?

Zainstalowałem wszystko dzisiaj i w ogóle nie ma dźwięku. Użyłem miernika, aby sprawdzić, czy wszystkie przewody są dobre, ale nie mogłem uzyskać dźwięku i napięcia z białych i szarych przewodów…

Niesamowite zdjęcia, ale nie działa........ Wyjaśnię to najlepiej jak potrafię (robię to na telefonie podczas pisania i ponownego czytania instrukcji.....
Po pierwsze, znalazłem 3 różne (białe i szare przewody) razem w tej małej przestrzeni.
Można je nawet zobaczyć na zdjęciu, ale......
Znalazłem 2, które pokazałeś (ukryte za całym zestawem przewodów). Podłączyłem je, nic....(
A jednak nic, żadnego dźwięku, nic po ponownym uruchomieniu, nic dla dźwięku i nic na ekranie, nawet nie pokazując, że coś tam jest.

Chociaż zły głośnik (kupiłem go na Ebay) I uwierz mi, kiedy mówię, że nie OEM, z daleka....
Więc mając to na uwadze, podłączyłem głośnik samochodowy o tej samej mocy i omach 25 watów 2 omy, nic.
Czy ktoś ma jakieś pomysły? A może robię coś źle?

model 3 (6/2019 build) Wersja oprogramowania 2023.44.30.25 efb6250b0c0d

POMOC
Ok z tych samych zdjęć podłączyłem się do wszystkich białych i szarych przewodów i zrobiłem pełny restart. Za każdym razem samochód był w stanie wyłączenia. Zostawiłem lewy głośnik podłączony wewnątrz samochodu, aby sprawdzić, czy go usłyszę. 2 kolejne aktualizacje w ostatnim miesiącu i wciąż nic.

Mój samochód przegapił termin Tesli o 2 tygodnie.

Attachments

Ok z tych samych zdjęć podłączyłem wszystkie białe i szare przewody i wykonałem pełny restart. Za każdym razem samochód był w stanie wyłączenia. Zostawiłem głośnik w samochodzie, aby sprawdzić, czy go usłyszę. 2 kolejne aktualizacje w zeszłym miesiącu i wciąż nic.

Mój samochód przegapił termin Tesli o 2 tygodnie.
Ponownie, to nie jest aktualizacja OTA, którą otrzymujesz od czasu do czasu. Twój samochód nie był dostarczany z aplikacją boombox. Musisz umówić się na wizytę w Tesli, aby mogli ręcznie wgrać tę aplikację do twojego komputera.

Rozumiem, że to nie jest aktualizacja oprogramowania. Osoba serwisowa musi zostać przekupiona, aby ominąć datę odcięcia w oprogramowaniu. Rozumiem to. Mój problem jest taki... Zgodnie z instrukcją podłączania przewodów powinienem był coś usłyszeć raz, zgodnie z instrukcjami, aby wiedzieć, że podłączyłem przewody poprawnie. Więc, z tym powiedzianym..... Moje notatki mówią, że na zdjęciu są 3 różne pary przewodów tego samego koloru razem (wszystkie w odległości kilku cali od siebie). Chciałem tylko upewnić się, że mam podłączyć właściwe przewody. Więc tak, zgodnie z instrukcjami, miałem coś usłyszeć nawet po podłączeniu, aby wiedzieć, że podłączyłem właściwe przewody. W przyszłym tygodniu przyjdzie osoba serwisowa i zobaczę, czy może zaktualizować oprogramowanie układowe dla boomboxa. Będę informować wszystkich o postępach.

Próbuję tego w moim Modelu 3 z lipca 2019 roku. Nie ma on wiązki przewodów, ale ma kratkę głośnika. Jakiego przekroju/typu okablowania wszyscy użyliście? Czy możecie mi również powiedzieć, czy podłączyłem się do właściwych przewodów? Naprawdę chcę boomboxa dla niesamowitych dźwięków blokady. Wiem, że mój M3 ma takie możliwości. Po prostu przegapił datę graniczną. Chcę tylko upewnić się, że robię to dobrze. Z góry dziękuję!

Attachments

Żeby zaktualizować, w końcu udało mi się skłonić Teslę do aktywacji głośnika PWS w moim m3p z 2018 roku.
Zgłosiłem zgłoszenie serwisowe w celu wymiany kamer powtarzaczy, ponieważ krwawienie kierunkowskazów było dość poważne. Kiedy przyszedł technik serwisu mobilnego, wymienił kamery, a potem zapytałem o PWS.
Powiedziałem mu, hej, to 2018, sam zainstalowałem wiązkę i wszystko, powiedział tak kolego, nie ma problemu, poszedł i wziął swojego laptopa, dosłownie zajęło to mniej niż 3 minuty, aby się zalogować, znaleźć opcję w swoim oprogramowaniu i aktywować ją. Przetestowaliśmy to i bum, pierdy aktywowane, lol.
Działa tak samo jak w zupełnie nowej Tesli z PWS z fabryki...
Doradca serwisowy, u którego pierwotnie zgłosiłem zgłoszenie za pośrednictwem aplikacji mobilnej, nie chciał mieć z tym nic wspólnego i anulował wizytę.
Zrobiłem więc kolejną dla kamer błotników, porozmawiałem z gościem z serwisu mobilnego i nie było dla niego problemu z aktywacją, zajęło to dosłownie mniej niż 3 minuty.
Technik serwisu mobilnego nawet ponownie wdrożył oprogramowanie układowe w moim samochodzie, aby upewnić się, że się utrzymało i proszę, jest tam na dobre.
Hej, czy twoje dźwięki cofania działały, zanim je aktywował? Podłączyłem swój tak samo jak twój i w ogóle nie słyszę żadnych dźwięków. Jestem pewien, że mam dobre połączenia.

Hej, czy twoje dźwięki cofania działały, zanim je aktywował? Podłączyłem swój tak samo jak ty i w ogóle nie słyszę żadnych dźwięków. Jestem pewien, że mam dobre połączenia.
To trudne pytanie
Ponieważ na początku nie słyszałem żadnego dźwięku, więc zakładam, że miałem po prostu zły głośnik.
Zwróciłem więc ten głośnik i dostałem inny, ale potem też grzebałem przy przewodach. Nie wiem, czy przewody muszą być podłączone w określony sposób w porównaniu z jednym lub drugim z dwóch przewodów
Ale przed ponowną konfiguracją samochodu, tak, słychać było dźwięk cofania, tylko że gdy samochód przechodził w głęboki sen, znikał.
Ale po ponownym uruchomieniu samochodu dźwięk cofania działałby i znowu, gdy samochód przechodził w głęboki sen, nie działałby.

To jest trudne pytanie do odpowiedzi
Ponieważ na początku nie miałem żadnego dźwięku, więc założyłem, że po prostu miałem zły głośnik.
Zwróciłem więc ten głośnik i dostałem inny, ale potem też zacząłem grzebać przy przewodach. Nie wiem, czy przewody muszą być podłączone w określony sposób w porównaniu do jednego lub drugiego z dwóch przewodów
Ale przed ponowną konfiguracją samochodu, tak, można było usłyszeć dźwięk cofania, tylko gdy samochód przechodził w głęboki sen, znikał.
Ale potem, gdy zrestartujesz samochód, dźwięk cofania działałby i znowu nie, gdy samochód przechodził w głęboki sen.
Ok tak, mam swój podłączony i nie ma dźwięku... moje zaciski są naprawdę mocne i połączenie powinno być dobre. Przez ponowne uruchomienie masz na myśli przytrzymanie przycisków na kierownicy? Czy w ogóle odłączyłeś 12V?

Ok tak, mam to podłączone i nie ma dźwięku... moje krany są naprawdę mocno dokręcone i połączenie powinno być dobre. Przez ponowne uruchomienie masz na myśli przytrzymanie przycisków na kierownicy? Czy w ogóle odłączyłeś 12V?
Nie musiałem odłączać 12 V ani niczego innego, tylko proste ponowne uruchomienie za pomocą pokrętła przewijania.
Po ponownym uruchomieniu dźwięk cofania działał, ale kiedy samochód stał, nie działał niezależnie od tego, co się działo, dopóki nie uruchomiłeś go ponownie.

Nie musiałem odłączać 12 V ani niczego innego, tylko prosty restart za pomocą pokrętła przewijania.
Po ponownym uruchomieniu dźwięk cofania działał, ale potem, gdy samochód stał, nie działał niezależnie od tego, co robiłeś, dopóki nie uruchomiłeś go ponownie.
Ok, będę się tym dalej bawił. Naprawdę doceniam twoją odpowiedź! Mam nadzieję, że uda mi się to uruchomić. Naprawdę chcę dźwięków zamków haha!

Nie musiałem odłączać 12 woltów ani niczego innego, tylko prosty restart za pomocą kółka przewijania.
Po ponownym uruchomieniu dźwięk cofania działał, ale potem, gdy samochód stał, nie działał niezależnie od tego, co się działo, dopóki nie uruchomiłeś go ponownie.
Jeszcze jedno pytanie… Mogłem dotknąć złych przewodów. Czy pamiętasz, czy biały był bardziej żółty? Dotknąłem przewodów, które są niżej niż na zdjęciu.

Attachments

Jeszcze jedno pytanie… Być może dotknąłem niewłaściwych przewodów. Czy pamiętasz, czy biały był bardziej żółty? Dotknąłem przewodów, które są niżej niż na zdjęciu.
To znaczy, to 2 dość zauważalne szare i białe przewody, które są skręcone parami razem
Gdzie trzeba je trochę rozkręcić, żeby móc się podłączyć.

Nie jestem pewien, na co patrzę na twoim ostatnim zdjęciu 🧐
Image

Ok, będę się tym dalej zajmował. Naprawdę doceniam Twoją odpowiedź! Mam nadzieję, że uda mi się to uruchomić. Naprawdę chcę dźwięki zamków haha!
Widzę biały/żółty i szary przewód wyżej w desce rozdzielczej. Dotknąłem tych niższych, które były białe i szare. Chciałbym mieć schemat mojego pojazdu.

Attachments

181 - 200 of 213 Posts