Tesla Owners Online Forum banner
81 - 100 of 213 Posts
Właśnie dostałem dzisiaj głośnik, pigtail powinien dotrzeć za dwa dni, więc mam czas na zaplanowanie lub przynajmniej rozpoczęcie układania przewodów. Czy będzie łatwiej, jeśli wyjmę frunk, czy można to zrobić bez?

So I just got my speaker today, pigtail should be arriving in two days so this gives me time to plan or at least start routing the wires. Will it be easier if I take the frunk out or is it possible to do this without
Zdejmowanie przedniej wanny to mniej niż 2-minutowa robota. Uważam, że musiałbyś to zrobić, aby dostać się do gumowej uszczelki, która znajduje się w ścianie grodziowej. Ale nadal musisz zdjąć wykładzinę błotnika na nadkolu, aby zamontować głośnik, ponieważ przednia przegroda powietrzna zasłania większość wszystkiego tam na dole.

Zdejmowanie przedniej wanny to mniej niż 2-minutowa robota. Uważam, że musiałbyś to zrobić, aby dostać się do gumowej uszczelki w przegrodzie ogniowej. Ale nadal musisz zdjąć osłonę błotnika w nadkolu, aby zamontować głośnik, ponieważ przednia osłona powietrzna zakrywa większość wszystkiego tam na dole
rozumiem, okej Wiem, że usunięcie frunku jest łatwe, po prostu nie wiedziałem, czy będzie to konieczne.
Łatwiej jest zdjąć osłonę przeciwbryzgową pasażera i dół przedniego zderzaka.
Mam nadzieję, że uda mi się pójść tą drogą, ale być może będę musiał po prostu wyjąć wannę

Samochód uruchomił się ponownie, wyczyścił wszystkie dane, nawet licznik przebiegu.
Czy na pewno podłączyłem właściwe przewody?
Co dziwne, początkowo nie podłączyłem małego głośnika na dole przestrzeni na nogi. Podłączyłem go ponownie i teraz wszystko wydaje się wracać do normy, mój profil Tesli wrócił i pokazuje prawidłowe znaki ograniczenia prędkości...
Ale w ogóle nie słyszę żadnego dźwięku z głośnika PWS... czy przewody muszą być podłączone w określony sposób? Jak plus i minus. A może to nie ma znaczenia?

Attachments

Samochód uruchomił się ponownie, wyczyścił wszystkie dane, nawet licznik przebiegu.
Czy na pewno podłączyłem właściwe przewody?
Co dziwne, początkowo nie podłączyłem małego głośnika na dole przestrzeni na nogi. Podłączyłem go ponownie i teraz wszystko wydaje się wracać do normy, mój profil Tesli wrócił i pokazuje prawidłowe znaki ograniczenia prędkości...
Ale w ogóle nie słyszę żadnego dźwięku z głośnika PWS... czy przewody muszą być podłączone w określony sposób? Na przykład plus i minus. A może to nie ma znaczenia?
Wygląda na to, że to właściwe przewody. Plus i minus nie mają znaczenia. Być może trzeba uśpić samochód, aby PWS zadziałał.

Te przewody wyglądają na właściwe. Pozytyw i negatyw nie mają znaczenia. Być może trzeba uśpić samochód, aby PWS działało.
Dziękuję za potwierdzenie przewodów. Nie widzę żadnych innych, które nie wyglądałyby jak te w oryginalnym poście. Po prostu mnie wystraszyło, gdy samochód uruchomił się ponownie i nie miał dołączonego profilu Tesli i miał znak euro... wydaje się, że wszystko wróciło do normy i mam z powrotem dostęp mobilny z moim profilem Tesli. Uruchomiłem ponownie samochód co najmniej trzy razy i nadal żaden dźwięk nie wydobywa się z głośnika. Po prostu mam głośnik w samochodzie i muszę znaleźć żyłkę do przeciągnięcia przez firewall... Nie chcę zgłaszać zgłoszenia serwisowego, jeśli w ogóle nie mogę uruchomić głośnika w jego obecnym stanie. Czytając w Internecie, samochód powinien przynajmniej emitować dźwięk cofającego się UFO.

Więc zostawmy samochód na noc w trybie głębokiego uśpienia i nadal żaden dźwięk nie wydobywa się z głośnika.
Ponownie uruchomiono samochód i nadal nic.
Czy jesteśmy pewni, że samochód emituje dźwięk z głośnika PWS, mimo że nie jest on aktywny w oprogramowaniu?

Więc niech samochód postoi przez noc w trybie głębokiego uśpienia i nadal żaden dźwięk nie wydobywa się z głośnika.
Ponownie uruchomiłem samochód i nadal nic.
Czy jesteśmy pewni, że samochód emitowałby dźwięk z głośnika PWS, mimo że nie jest on aktywny w oprogramowaniu?
Tak było w moim wczesnym Modelu 3 z 2018 roku. Głośnik działał od razu jako PWS. A teraz, kiedy o tym myślę, wierzę, że przestałby działać po zaśnięciu samochodu. Nie pamiętam, czy jedynym sposobem na przywrócenie go było wyłączenie zasilania i odłączenie akumulatora 12 V i wiązki pod tylnym siedzeniem. To było też rok temu, więc zachowanie mogło się również zmienić.

@android04, czy jest szansa, że mógłbyś przesłać zrzut ekranu swojej opłaconej faktury? Nadal możesz zablokować wszystkie swoje dane osobowe, ale jeśli mógłbyś zostawić numer faktury nie zablokowany. Mam doradcę serwisowego, który mądrzy się ze mną na temat innego zrzutu ekranu, który wysłałem, ponieważ jest to „szacunek, który nie świadczy o wykonanych usługach”

@android04, czy jest szansa, że mógłbyś przesłać zrzut ekranu swojej opłaconej faktury? Nadal możesz zablokować wszystkie swoje dane osobowe, ale jeśli mógłbyś pozostawić numer faktury nie zablokowany. Mam doradcę serwisowego, który mądrze się ze mną na temat innego zrzutu ekranu, który wysłałem, będącego "szacunkiem, który nie świadczy o wykonanych usługach".
Nie zdawałem sobie sprawy, że aplikacja ma fakturę, na której widnieje napis ZAPŁACONE. Kiedy zapisałem moją oryginalną fakturę, Tesla wysyłała wiele kopii i wszystkie wyglądały prawie tak samo.

Proszę bardzo, wraz z rzeczywistą rozmową, którą odbyłem z pracownikiem centrum serwisowego w aplikacji Tesla. Wszystko to zostało zrobione zdalnie, podczas gdy mój samochód był zaparkowany w garażu.

Image

Image

Image

Image

Nie zdawałem sobie sprawy, że aplikacja ma fakturę, na której widnieje napis ZAPŁACONE. Kiedy zapisałem moją oryginalną fakturę, Tesla wysyłała wiele kopii i wszystkie wyglądały prawie tak samo.

Proszę bardzo, wraz z rzeczywistą rozmową, jaką odbyłem z pracownikiem centrum serwisowego w aplikacji Tesla. Wszystko to zostało zrobione zdalnie, podczas gdy mój samochód był zaparkowany w garażu.

View attachment 47071

View attachment 47068
View attachment 47070
View attachment 47069
Doceniam to, że się ze mną skontaktowałeś, mam nadzieję, że to komuś pomoże. Mój w zasadzie powiedział mi, że ich to nie obchodzi i że nie powinni tego dla ciebie robić. Do tej pory podjąłem 7 prób, z których 4 zakończyły się tym samym doradcą, który po prostu cały czas był dla mnie złośliwy. Ostatni wydawał się nalegać, że jest to niemożliwe i że nie mogą tego zrobić. Próbowałem też osobiście udać się do SC, ale bezskutecznie. Nie wiem już, co robić

Doceniam to, że się ze mną skontaktowałeś, mam nadzieję, że to komuś pomoże. Mój zasadniczo powiedział mi, że to ich nie obchodzi i że nie powinni tego dla ciebie robić. Do tej pory podjąłem 7 prób, z których 4 zakończyły się tym samym doradcą, który po prostu mądrzył się ze mną. Ostatni wydawał się nalegać, że jest to niemożliwe i że nie mogą tego zrobić. Próbowałem też osobiście udać się do SC, ale bezskutecznie. Nie wiem już, co robić
Spróbuj pójść w wiele miejsc, nie trzymaj się jednego. Poszedłem nawet 100 mil tylko po to, żeby spróbować

81 - 100 of 213 Posts